Dagbok 16 februari

Antar att det är dags för en ny dagbok, men: jag vabbar. Barnet sjukt. Inget att göra åt.

Sedan senaste inlägget har vi haft Källkritik, och en liten övning på det, samt Ljud, och en övning på det. Ljudföreläsningen var fascinerande, men själva övningen rätt komplicerad med tanke på att det var första gången man satt framför Audacity och inte hade en aning. Jag saknar kunskap om hur man får tillbaka klipp utan att ångra i 17 steg, men jag misstänker att det inte går. Protools. Kom tillbaka. Allt är förlåtet.

I övrigt har jag försökt skapa struktur på min webbtidning/blogg. Lagt upp lite text och sidor. Det går ganska dåligt, och jag har andan i halsen hela tiden känns det som. Jag har gjort noll ansträngningar hittills för att sprida bloggen, och jag vill helst vänta lite till med det. Vill ha något lite mer substansiellt att visa upp.

Men det är mycket stressande att vara hemma, och tråkigt att missa dagens medieformatsföreläsning. Jag skulle också intervjuat en tjej som gjort MFS med en 4-åring i Sydafrika förra året till innehållsbloggen, men det missade jag ju också. Dessvärre kommer jag missa handledningen under morgondagen, och det är lika illa. Har laddat ner Audacity nu i alla fall och får väl försöka fortsätta på egen hand, och gå vidare därifrån.

Det pågår ju också en ständig diskussion om vad vi lär oss egentligen, vad kursen har för syfte och hur den är strukturerad. Jag är på alla sätt för studenters inflytande, men det är inte okej att det tre veckor in i kursen bestäms hur upplägget ska vara. Nix. Men jag hoppas att det ska bli bra nu. Tydliga uppgifter känns klart enklare, även om det är mer omfattande än ”lek lite, testa er fram” förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s