Dagbok om kursen del 1

Jag har varit sjuk och sedan på kurs, så jag har inte varit i skolan förrän idag, onsdag. Jag har inte heller gjort något alls med bloggen under denna tid, mer än att kolla in lite nervöst då och då och undra vad jag borde göra. Jag har ingen aning om ifall det finns några övningar från förra veckan som jag borde ha gjort, det är möjligt. After Effects kommer jag förmodligen aldrig att lära mig. Photoshop kan jag lite sen tidigare. Ju längre lursen går, desto mer undrar jag faktiskt vad det är meningen att vi ska lära oss. Kunskaperna blir så breda att de blir meningslösa.

Jag har i alla fall beslutat att denna bloggadress kommer att användas till de övningar och den dagbok vi förväntas skriva. Det innehållsliga kommer att läggas på en annan blogg, som jag just nu funderar över namnet på. Jag vill ha ett bra namn faktiskt.

Dagens föreläsning handlade om webdesign och lite om tekniken bakom. Det var inte så mycket nytt för min del, men visst är det intressant att fundera på vad som är en bra hemsida och vad som inte är det. Man ställer ju olika krav på olika avsändare känner jag, jag förväntar mig inte att det ska finnas så mycket avancerat på en blogg exempelvis. En ful men vederhäftig sida av en eldsjäl accepterar jag utan krusiduller, om informationen är vederhäftig. Ibland stöter man ju dock på helt oläsbara sidor, med färger och understrykningar etc i härlig blandning, och det orkar man inte med.

Nu ska vi skriva en analys och jämföra webversionerna med mobilversionerna av DN och Aftonbladet, så det torde bli nästa inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s